Mažoretky Cheerladies Třebíč opět v zahraničí

Francie Saint Dizier

V pátek 6. 4. 2012 jsme vyrazily směr městečko Saint Dizier ve Francii. Během cesty jsme udělali několik zastávek a první z nich byla v Humpolci, kde jsme se sešli s dechovým orchestrem ZUŠ Gustava Mahlera Humpolec, který nás doprovázel po celou dobu našeho výletu.

V časovém plánu nám vznikla mezera a my jsme si mohli dopřát noční procházky po Lucemburku. Svítalo a my jsme se objevili ve Francii, která nás přivítala příznivými 7°C a okouzlila svou odlišností. Odpoledne nás čekal průvod, po kterém jsme měli nádherný pocit a jako jednou z odměn nám byl umožněn vstup na adrenalinové atrakce zábavního parku, který byl také na trase našeho průvodu.

Ubytováni jsme byli v hotelu F1 v Charleville, napůl cesty mezi Saint Dizier a naší další zastávkou, městem Fleurus v Belgii. Tam jsme dorazili v neděli 8. dubna a čekal nás famózní čtyřhodinový průvod, kde jsme účinkovali spolu s dalšími pozvanými soubory a díky kterému jsme získali mnoho pozitivních ohlasů. Po náročném dni nás autobus přivezl k malebnému zámečku, kde jsme strávili noc.

Pondělí se neslo v podobném duchu, akorát počasí nám v městečku Herve moc nepřálo a první průvod, který patřil jen našim mažoretkám a dechovému orchestru Humpolec, celý propršelo. Odpolední průvod byl velkolepý, představilo se v něm asi 60 souborů za doprovodu několika alegorických vozů. Atmosféra byla úžasná! Všichni se bavili, lidé nám během našich vystoupení neustále tleskali a nechyběly ani záblesky fotoaparátů. Strávili jsme tam krásné Velikonoce a domů si dovezli zážitky na celý život.
belgie.jpg